Жене убијене у Дагестану биће сахрањене у црквеној порти

Пет жена, Вера, Људмила, Надежда, Ирина и Вера, које су убијене кад су напуштале Саборну цркву Светог Георгија у градићу Кизљару, биће сахрањене у црквеној порти, преноси Интерфакс религија. Уторак, 20. фебруар 2018. године, проглашен је даном жалости у Кизљару. Одлуку да се оне сахране у порти донео је Архиепископ Михачкале и Грозног Варлам, који је рекао да су оне примиле мученичку смрт на подручју цркве и отуда је дозвола да буду сахрањене у црквеној порти.

Претходног дана, на Чисти понедељак 19. фебруара 2018. године, архиепископ Варлам је дошао у цркву у Кизљару, где је савршио парастос за невино убијене слушкиње Божје и том приликом је рекао да ће се „читава наша Епархија, мислим и цела Русија, молити с нама заједно за погубљене. Нама остаје да извучемо правилне закључке из ове трагедије. Треба да се запитамо како да васпитавамо своју омладину, јер овај нападач је био сасвим млад човек, али је већ био добро загазио у својим заблудама. Очигледно неко га је искористио да би можда посејао раздор између православних и муслимана. Наш задатак је да све учинимо како бисмо очували мир. Треба да пројављујемо велику мудрост, смирење пред промислом Божјим и веру како бисмо очували хармонију у Републици... 

-Надам се да ће душе наших невино убијених парохијанки, које су изашле из храма помирене с Богом и људима и припремљене за Велики пост, бити на десној страни престола Божјег, рекао је Владика.

Извор: Православие.ру