“Златни печат” Штампарији СПЦ

Штампарија СПЦ која послује при Издавачком фонду Архиепископије београдско-карловачке добила је престижну награду ЗЛАТНИ ПЕЧАТ за најбоље одштампану књигу на Међународном сајму графичке и папирне индустрије ГРАФИМА 2010. Награда је добијена за штампање шестотомног дела „Ризница српске духовности", аутора текста и илустрација Милета Пајића у издању Удружења Ризница српске духовности из Шапца.

„ГРАФИМА" се одржава од 1979. године у организацији Београдског сајма и одавно је постала један од основних подстицаја бржег развоја графичке индустрије у нашој земљи и водећи сајамски догађај ове врсте у региону.

Штампарија СПЦ је први пут од свог оснивања учествовала на овој угледној манифестацији на позив Привредне коморе Србије и у конкуренцији најбољих штампарија са ових простора добила је престижну награду.

Штампарство у Србији и српским земљама зачело се у окриљу српских манастира и црквених установа СПЦ.

Ова награда представља признање данашњих графичких стручњака и тој вишевековној традицији „печатања" и издавања црквених књига.

Признање је подстицај Штампарији СПЦ за даља већа прегнућа, а издавачима да своја издања повере на штампање Штампарији у Српској патријаршији.