Злочин без казне!

Поводом обележавања десете годишњице мартовског погрома на Косову и Метохији, Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије организује низ активности путем којих жели да подсети домаћу и светску јавност на злочин који је 17. и 18. марта 2004. године почињен над српским и неалбанским народом.

Све акције у Србији и иностранству одвијаће се под слоганом „Погром – десет година касније“. У организацији Канцеларије за Косово и Метохију, у понедељак 17. марта у 13 часова на Великој сцени Народног позоришта у Београду биће одржана Свечана академија „Погром – десет година касније“. У оквиру Академије наступиће и глумци и хор Народног позоришта. Присутнима ће обратити министар г. Александар Вулин, Патријарх српски г. Иринеј, председник Скупштине Републике Србије г. Небојша Стефановић и представник Друштва пријатељства Израел-Србија из Тел Авива.

Након Свечане академије u 14:30 часова у организацији Канцеларије за Косово и Метохију, у оквиру програма обележавања десете годишњице погрома над српским народом, историјом и културном баштином на Косову и Метохији, на Правном факултету у Београду биће отворена изложба радова деце са АП Косово и Метохија, на тему „Украдено детињство“ Истога дана, на Правном факултету у Београду, у 19:00 часова најављена је трибина посвећена погрому. У понедељак 17. марта 2014. године у свим основним и средњим школама планирано је одржавање школског часа посвећеног мартовском погрому 2004. године. Ову акцију, на иницијативу Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије, спроводи Министарство просвете Републике Србије. Сећање на последњи погром у Европи биће обележено и низом манифестација на Косову и Метохији.