Звонце у свим основним школама Републике Српске

Звонце у свим основним школама Републике Српске
Звонце у свим основним школама Републике Српске
Звонце у свим основним школама Републике Српске
Звонце у свим основним школама Републике Српске

Захваљујући благослову и подршци члана Светог Архијерејског Синода задуженог за рад Информативно-издавачке установе СПЦ и председника Катихетског одбора РС и Федерације БиХ, Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског г. Хризостома, ”Светосавско звонце”, дечји часопис Српске Православне Цркве, од ове школске 2013/14. године дружиће се са свим ученицима основних школа који похађају Православну веронауку на територији Републике Српске.

Такође, након вишегодишњег праћења рада и садржине Светосавског звонца Педагошки завод Министарства просвјете и културе Републике Српске је актом бр.  07/2.01/031-614-204/13 дао позитивно Мишљење да се Светосавско звонце користи као помоћно наставно средство у настави Православне вјеронауке на територији Републике Српске. Такав статус Звонце већ има у катихетској настави у Србији актом Министарства просвете бр. 6-00-212/2004/06.

Ове године Звонце је свим ђацима Православне веронауке у основним школама Републике Српске, даривало распоред часова, а вероучитељима се писмом, са позивом на активно учешће, обратио и председник Катихетског одбора Републике Српске и Федерације БиХ, Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Хризостом.

Ради што боље и блискије сарадње са читаоцима у Републици Српској,  у сарадњи са ”Поштама Српске”, Звонце је добило поштански претинац број 196 у њиховој филијали у Бијељини. Преко тог поштанског претинца Звонце ће стизати до својих читалаца, а и они ће моћи да шаљу своје ликовне, литерарне, музичке и видео радове, као и да учествују на конкурсима Светосавског звонца. Овогодишња тема конкурса је ”Мој завичај”.

Радове треба слати на адресу:

”Светосавско звонце”
П.П. 196
76300 Бијељина

Подршку Светосавском звонцу у овом мисионарском подухвату за децу наше дијаспоре, као и претходних година, дало је и Министарство спољних послова Владе Републике Србије.

Извор: Светосавско звонце